Voz de Barro

Síguenos en twitter

O tempo en Barro

Tiempo en Barro

jueves, 9 de marzo de 2017

O #CocidoDay regresa máis internacional que nunca. Haberá mesas oficiais en Pontevedra, Barro, Meaño e Vilagarcía



Máis dun centenar de restaurantes sumáronse á cuarta edición do #CocidoDay, un evento que busca que os comensais gocen deste prato tan típico da gastronomía galega e que, posteriormente, compártano nas redes sociais.
A xornada, que se celebrará este sábado 11 de marzo, amplía os seus horizontes e chegará a restaurantes de Dublín, Londres, México ou Cracovia. E, por suposto, tamén a Pontevedra. A mesa oficial do cocido na Boa Vila estará situado na Taberna Zentola. 
O hotel Quinta de San Amaro de Meaño, o Pazo de Rubiáns en Vilagarcía de Arousa e o Espazo Gastronatural de Barosa de Barro tamén participarán nesta iniciativa.
Os fundadores do evento prevén revivir e mesmo superar a experiencia de edicións anteriores, tanto pola implicación de toda a xente que se suma á iniciativa ano tras ano como polo crecente interese de restaurantes e colaboradores en formar parte da rede oficial, desde Galicia e ao redor do mundo. 
Centos de persoas en restaurantes e fogares de Galicia, España e o mundo están chamados a sentar á mesa cunha misión clara: gozar dun bo prato de cocido, en todas as súas formas e variedades, e compartilo en redes sociais baixo o hashtag #CocidoDay.
"Dá igual se es un restaurante da rede oficial, se fuches a comer ao bar da túa rúa ou se te cociñas un bo cocido en casa. O importante é gozalo e compartilo co mundo enteiro en redes sociais, convertendo #CocidoDay en trending topic", apunta Luís Ulloa, responsable de contidos do Día Internacional do Cocido.
Desde a organización inciden en que calquera que se queira sumar pode facelo facilmente compartindo as súas fotos de cocido co hashtag #CocidoDay, ou ben ofrecendo unha nova mesa, no caso dos restaurantes. Todas as variedades, presentacións e xeolocalizacións serán benvidas nesta cuarta edición, á que todo o mundo está convidado. 
BARRO, UN DOS CENTROS DE ACTIVIDADE
Ademais de acoller unha das mesas do evento, o restaurante BarosaGastro de Barro celebrará as quintas xornadas gastronómicas do cocido, organizadas pola asociación cultural Amigos da Fervenza da Barosa.
Nas xornadas gastronómicas, a composición do menú será pechada e constará dun primeiro prato, un segundo prato, bebida, sobremesa e café. O prezo será pechado cun custo de 14,90 euros por persoa. Debido ás características do menú, será obrigatoria a reserva de mesa, non podéndose garantir dita degustación en caso de non facelo por cuestións de stock.
http://pontevedraviva.com/xeral/34933/cocidoday-mas-internacional-celebracion-pontevedra/

No hay comentarios:

Publicar un comentario