§
A
directora de Turismo de Galicia participou hoxe na presentación da 50 Edición
da Feira do Xamón da Cañiza
§
A
Festa do Xamón da Cañiza conta coa declaración de Interese Turístico de Galicia
dende 2013. Desde entón, esta festa é unha referencia imprescindible no
calendario gastronómico galego
§
Unha
das fortalezas identificadas no Plan Integral de Turismo de Galicia é a gran
variedade e calidade dos produtos enogastronómicos de Galicia
A directora de Turismo de
Galicia, Nava Castro, participou hoxe na Cañiza na presentación da quincuaxésima edición da Feira do Xamón.
Durante
o acto, a responsable de Turismo da Xunta destacou que dende que esta festa
recibiu a declaración de Festa de Interese Turístico de Galicia en 2013 consolidouse como unha referencia
imprescindible no calendario gastronómico galego xa que, segundo afirmou, esta
distinción incrementou a repercusión e a sona “dunha cita que ano tras ano
supera as súas expectativas”. Neste senso, salientou que son 131 as festas
galegas declaradas de interese turístico, das que máis de 50 son de tipo
enogastronómico.
Nava
Castro sinalou que esta festa ten o gran atractivo de exaltar un produto de
gran calidade que caracteriza esta zona, dado que o seu clima, a situación
xeográfica e a temperatura propician as condicións idóneas para producir o
mellor xamón da nosa comunidade.
Así
mesmo, a directora de Turismo de Galicia, resaltou o traballo da organización,
promoción e difusión desta cita gastronómica que cada ano consigue que o xamón
siga a ser o mellor embaixador desta terra. Ademais, destacou a gran
oportunidade que supón a Feira do Xamón para a difusión dos recursos turísticos
e patrimoniais do territorio entre os que destacou a Virxe da Nosa Señora da
Franqueira, unha das tallas marianas máis antigas de Galicia.
Reclamo de atracción turística
A
responsable de Turismo explicou que entre as fortalezas identificadas polo Plan
Integral de Turismo de Galicia figura a gran variedade e calidade dos produtos
enogastronómicos da comunidade como elementos que constitúen vantaxes
competitivas e diferenciais a respecto doutros destinos.
“A enogastronomía
adopta un papel moi destacado nas accións relacionadas coa oferta turística
baseada no patrimonio e nos recursos endóxenos, buscando a desestacionalización
e os novos públicos”, sinalou.
Neste
senso, Nava Castro concluíu afirmando que a enogastronomía é un dos grandes
reclamos de Galicia e unha da primeiras motivacións polas que os viaxeiros
elixen a nosa comunidade como destino.
Aposta polas celebracións gastronómicas
Así
mesmo, a directora de Turismo de Galicia incidiu na importancia
das festas como accións de difusión turística e incentivo para a economía
local.
Nesta
liña, Nava Castro afirmou que a aposta polas celebracións gastronómicas
tradicionais que xeran experiencias únicas no destino, como é o caso da Festa
do Xamón da Cañiza, ocupan un lugar moi relevante na política turística do
Goberno galego.
No hay comentarios:
Publicar un comentario