Terán lugar en varios da provincia e participarán expertos da Comunidade Valenciana e restauradores do Grupo novembro
A Deputación de Pontevedra pon en marcha un ciclo de seminarios de intercambio de experiencias _dirixido aos vendedores e responsables de mercados da provincia_ e un concurso de receitas, según explicou hoxe en rolda de prensa o presidente provincial, Rafael Louzán.
Seminarios en Vilanova, Caldas e Moaña
A iniciativa enmárcase
nas actuacións de <Rías Baixas, Territorio Gastronómico> e os Seminarios
<Ven ó mercado>, englobados baixo o epígrafe <Mercados Municipais,
espazos de vida>, terán lugar os días 23 no Mercado Municipal de Vilanova de
Arousa; o 24, no de Caldas de Reis; e o 25 de outubro no de Moaña.
Os cursillos serán
impartidos polo Subdirector Xeral de Comercio da Generalitat Valenciana, Juan
Valea, e pola presidenta da Asociación de Comerciantes do Mercado Municipal de
Aldaia (Valencia). Entre os seus obxectivos figuran o intercambio de
experiencias para vendedores dos mercados municipais; a promoción dos mercados
como lugares con tradición e de confianza; a renovación e dinamización da súa actividade
e oferta comercial; e a necesidade de adaptarse ós cambios das necesidades dos
consumidores e clientes.
Pola súa banda, o
concurso de receitas <Cociña me Mercado> terá lugar o vindeiro 29 de
outubro, luns, nos mercados municipais de Portonovo, O Grove, Caldas de Reis,
Bueu e Porriño. O seu obxectivo é atraer
novos perfís de consumidores, renovar e dinamizar a actividade e a
oferta comercial dos mercados e promocionar e poñer en valor a imaxe dos
mercados e dos seus vendedores.
<Showcooking> do Grupo
Nove en oito concellos
Perante
o mes de novembro, os mercados de Portonovo, O Grove, Bueu, Porriño, Caldas,
Ponteareas, Vilagarcía e Redondela acollerán o <Showcooking Cociña de
Mercado> _cociña en vivo, diante do cliente_ no que participarán os
restaurantes Eirado da Leña (Pontevedra), Culler de Pau (O Grove), Casa Solla
(Poio), Yayo Daporta (Cambados), Pepe Vieira Camiño da Serpe (Raxó), Silabario
(Tui) e Pandemonium (Cambados).
Para desenvolver esa
actividade de cociña en directo, nos citados mercados instalaráse un stand que
recrea unha cociña tradicional para que os anteditos restauradores elaboren
distintas receitas en directo, á vista do público.
Con
esta actividade, a Deputación de Pontevedra e os cociñeiros _vencellados ao
Grupo Nove_ pretenden vencellar o prestixio da cociña galega cos produtos
frescos e de calidade que se poden atopar nos mercados municipais. Buscan tamén
dinamizar e promocionar os mercados, así como dignificar a súa imaxe, fidelizar
aos clientes e atraer novos perfís de consumidores como potenciais clientes.
Aunar esforzos para
comercializar e poñer en valor
Tanto
as receitas seleccionadas dentro do concurso, como as elaboradas polos
cociñeiros do grupo Nove, serán incluídas nos Tótems interactivos colocados nos
distintos mercados.
Na
súa comparecencia de prensa, Louzán explicou que esta iniciativa da Deputación
e da Xunta de Galicia pretende potenciar a formación, a información e a
comercialización, e reactivar o gran potencial dos mercados municipais
fortalecendo o binomio turismo e comercio como sectores estratéxicos e
dinamizadores da economía provincial.
<Unha
das misións da Deputación é, sin dúbida, realizar inversións produtivas, que
provoquen retornos e potencien os recursos propios>, dixo. Nesta liña,
destacou que as Rías Baixas son un referente nacional de turismo e calidade de produtos e de elaboración
gastronómica.
<Coa iniciativa, buscamos aunar esforzos cos
mercados municipais para comercializar mellor os nosos produtos e os nosos
recursos e poñer, dese xeito, en valor o noso comercio tradicional>,
asegurou Louzán.
No hay comentarios:
Publicar un comentario