SARAMAGAL, cervexa artesanal de autor: "Un proxecto de dous amigos". - Voz de Barro. Noticias

Breaking

El tiempo en Barro

El tiempo - Tutiempo.net

miƩrcoles, 6 de julio de 2011

SARAMAGAL, cervexa artesanal de autor: "Un proxecto de dous amigos".

Entrevista feita a Quique e Anxo, de Saramagal.

Naceu unha nova cervexa artesanal elaborada en Barro - Pontevedra e que leva por nome 'Saramagal'. A cervexa, que xorde do proxecto de "dous amigos", pertence ao tipo Ale, o que implica que Ć© de alta fermentaciĆ³n e non contĆ©n gas engadido nin estĆ” pasteurizada, polo que os seus creadores afirmaron que cada cervexa desta marca "Ć© Ćŗnica", xa que presenta as "irregularidades propias dun produto natural e non a homoxeneidade das cervexas industriais".

AsĆ­ o manifestaron os artĆ­fices do proxecto, Anxo e Quique, quen recoƱecen que o lĆŗpulo co que foi elaborada a dotou de "certo amargor" que se compensa durante a fermentaciĆ³n desta.

AsĆ­ mesmo, recoƱecen que na actualidade se fabrica con cereais procedentes de fĆ³ra de EspaƱa, pero mostran o seu desexo de "poder adaptar" a maquinaria de elaboraciĆ³n para os maltes e o lĆŗpulos de colleita propia, ao tempo que aconsellan gozar desta cervexa non moi frĆ­a sobre 10 graos e a tirala no vaso de diferente forma aos industriais, botĆ”ndoa dende unha altura considerable (sen chegar a escanciar) e rompĆ©ndoa contra o fondo do vaso xa que potencia o sabor da cervexa sen afectar Ć”s propiedades desta".

A produciĆ³n da cervexa de autor Ć© distinta, comĆ©ntanos Anxo, "Ć© mĆ”is parecida Ć” do champaƱa que Ć” da cervexa industrial, tendo mesmo ata tres tipos de fermentaciĆ³ns distintas, as dĆŗas primeiras en dous fermentadores a distintas temperaturas e unha terceira en botella, onde acaba de madurar durante 6 semanas como mĆ­nimo" . Quique explĆ­canos que "a cervexa que nĆ³s elaboramos Ć© sa e natural, non contĆ©n nin colorantes, nin aditivos quĆ­micos nin Co2, a burbulla consĆ©guese de forma completamente natural".

Novamente Quique explĆ­canos que Ć© SARAMAGAL, cervexa de autor, "elaboramos dous tipos de cervexa unha torrada denominada IPA (Indian Pale Ale), que lle chamamos SARAMAGAL-Stipe (a receita elaborouse a partir da realizaciĆ³n de catas de varias cervexas e que eles lle acabaron dando un toque final amargo e cun pronunciado sabor a torrefacto, xogando con fermentos, maltes varios e tres clases de lĆŗpulos distintos) e unha Ale loura, que contĆ©n tamĆ©n unha importante cantidade de Trigo, que se asemellan Ć”s cervexas belgas que se chamarĆ” SARAMAGAL-Inmaculate"

Polo momento, dinos Anxo, "esta bebida distribuirase en Galicia", aĆ­nda que Quique cun sorriso na cara asegura que esperan "extenderse como unha mancha de aceite" co obxectivo de chegar pronto a Castela-LeĆ³n, polo que se poderĆ” encontrar en restaurantes, bares tendas delicatessen, asĆ­ como a travĆ©s de Internet.

Moita ilusiĆ³n

En canto Ć” orixe do proxecto, Anxo asegura que comezou con "poucos recursos e moita ilusiĆ³n", xa que estes Ćŗltimos 5 anos se lle "pasaron voando, realizando mĆ”is de 25 formulas distintas", ata chegar Ć”s dĆŗas que dende agora comercializan e necesitan inculcar con moita pedagoxĆ­a Ć” xente da sĆŗa terra para recuperar unha tradiciĆ³n ancestral como Ć© a elaboraciĆ³n de cervexa artesĆ”, que agora empeza a chamarse de autor. 


Como ben dicen os amigos de SARAMAGAL, veƱen para quedarse. De momento podĆ©mosvos dicir que en Barro, a Taberna de Rey, no empalme en Curro xa dispĆ³n dela para que a probedes. Xa nos iredes contando. Boa sorte e a beber cervexa de autor, SARAMAGAL. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario