Os técnicos da EFA constataron un
desenvolvemento excesivo da vexetación debido ás condicións climáticas e
indican que é o momento idóneo para 'airear' os racimos
Apareceron os primeiros casos de Oidio en uva albariña polo
que se recomenda que se trate este fungo ao tempo que se renovan os tratamentos
contra o Mildeu
As
condicións metereolóxicas de humidade e temperaturas suaves das últimas semanas
deron como resultado un excesivo desenvolvemento da vexetación das viñas e no
solo, polo que desde a Estación Fitopatolóxica de Areeiro sinalan que agora é o
momento de eliminar toda a parte sobrante tanto da viña como da cuberta
vexetal. Os técnicos da EFA consideran que o importante neste punto é evitar a
retención excesiva de humidade e 'airear' os racimos, polo que o recomendable é
segar a cuberta vexetal e retirar a parte vexetal sobrante da viña.
En
canto aos tratamentos máis acaídos para esta semana, desde a EFA séguese
incidindo na loita contra o Mildeu ao tempo que alertan sobre a aparición dos
primeiros síntomas de Oidio na uva albariña.
No caso do Mildeu constataron danos importantes en diversas zonas pero
con escasa incidencia nos racimos. Ante esta situación e cunha previsión de
tempo seco e soleado ata a última semana do mes, a recomendación é renovar os
tratamentos nas parcelas que presentes síntomas viables e, en todo caso,
extremar a vixilancia de xeito periódico posto que o racimo é extremadamente
sensible ao fungo.
No
caso do Oidio, que xa aparecera en variedades de uva tinta, constatouse o
primeiro síntoma en uva albariña na parcela de seguimento de Castrelo, que é a
zona na que vén aparecendo nos últimos anos. Desde Areeiro a recomendación
neste caso é aproveitar os tratamentos que se están dando contra o Mildeu para
introducir un antioidio.
En
canto ás demais enfermidades da viña espérase que permanezan estables. A EFA
indica que no caso de brotite non é preciso tratar neste momento posto que se
espera que as condicións meteorolóxicas -temperaturas altas, falta de
precipitacións e vento do norte- freen o desenvolvemento do fungo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario